Vývar s houbovými knedlíčky
(Časopis Vlasta - speciál: "Houby", 2, str 79, Praha, 2008)
Vývar s houbovými knedlíčky - je chutný hovězí vývar s houbovými knedlíčky. Na knedlíčky i k dochucení polévky můžeme použít (pokud nemáme lesní houby) i snadno celoročně dostupné žampiony. Do již hotové polévky můžeme navíc přidat na plátky nakrájené houby opečené na másle nebo oleji a a posypat nezbytnou zelenou petrželkou. Pak se budeme jen nad talířem horké voňavé polévky se usmívat a usilovně přemýšlet, kde se tam tá dobrota a lahodná chuť jen mohla vzít a kdepak se ukrývá? Prozradí nám to následující recept.
Vývar s houbovými knedlíčkySuroviny :
  • 1500 ml hovězího vývaru
  • 2-3 housky na malé kostičky
  • 100 g žampionů nebo jiných hub, na kostičky
  • 1 malá cibule, na drobno
  • mléko a hrubá mouka podle potřeby
  • olej
  • mletý pepř a sůl podle chuti

    Postup přípravy:
  • Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji a přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby.
  • Podusíme, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
  • Přidáme na kostičky nakrájené a již oschlé housky, pokropíme je mlékem, poprášíme hrubou moukou a promícháme.
  • Ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které vložíme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
  • Pak knedličky vyjmeme a necháme krátce zatuhnout.
  • Vývar přivedeme k varu, vložíme do něj již připravené knedlíčky.
  • Jen velmi krátce povaříme - ne však dlouho, aby se vývar nezakalil.
  • Ihned podáváme ještě horké

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]