Vývar s houbovými knedlíčky
(Časopis Vlasta - speciál: "Houby", 2, str 79, Praha, 2008)Vývar s houbovými knedlíčky - je chutný hovězí vývar s houbovými knedlíčky. Na knedlíčky i k dochucení polévky můžeme použít (pokud nemáme lesní houby) i snadno celoročně dostupné žampiony. Do již hotové polévky můžeme navíc přidat na plátky nakrájené houby opečené na másle nebo oleji a a posypat nezbytnou zelenou petrželkou. Pak se budeme jen nad talířem horké voňavé polévky se usmívat a usilovně přemýšlet, kde se tam tá dobrota a lahodná chuť jen mohla vzít a kdepak se ukrývá? Prozradí nám to následující recept.
Suroviny :1500 ml hovězího vývaru2-3 housky na malé kostičky100 g žampionů nebo jiných hub, na kostičky1 malá cibule, na drobnomléko a hrubá mouka podle potřebyolejmletý pepř a sůl podle chuti
Postup přípravy:Nadrobno nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji a přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby.Podusíme, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.Přidáme na kostičky nakrájené a již oschlé housky, pokropíme je mlékem, poprášíme hrubou moukou a promícháme.Ze směsi vytvarujeme knedlíčky, které vložíme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.Pak knedličky vyjmeme a necháme krátce zatuhnout.Vývar přivedeme k varu, vložíme do něj již připravené knedlíčky.Jen velmi krátce povaříme - ne však dlouho, aby se vývar nezakalil.Ihned podáváme ještě horké
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME