Třešňová polévka
(Dagmar Lánská a Bohumír Hlava: "Vitamíny z domova i daleka", str.235, Práce Praha, 1982)

Třešňová polévkaSuroviny:
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1000 ml vody
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce pudinkového vanilkového prášku
  • citrónová šťáva podle chuti

    Postup přípravy:
  • Vypeckované třešně uvaříme v oslazené vodě a rozmixujeme.
  • Směs zahustíme smetanou s rozmíchaným pudinkovým práškem a povaříme.
  • Podle chuti ještě případně přisladíme a okyselíme citrónovou šťávou.
  • Polévku s třešní podáváme teplou nebo ještě lépe v létě vychlazenou s piškoty a ozdobenou plovoucími vypeckovanými třešněmi.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]