Polévka z hlávkového salátu
(Fritz Faist:"Chutná vegetariánská kuchyně", str. 53, Falken - Verlage GmbH 1988, vegetariánská kuchyně)Polévka z hlavkového salátu - může být připravena jak z hlavkového salátu neboli lociky, případně můžeme využít i na trhu stále dostupné čínské zelí. Možná, že se nám to bude zdát neskutečné, ale po umixováním nakrájeného salátu s osmahnutou cibulkou v zeleninovém vývaru a po následném okořenění získáme zdravou a vydatnou vegetariánskou polévku.
Suroviny pro 4 osoby:2 lžíce másla nebo rostlinného neztuženého tuku1 středně velká cibule1 hlávkový salát500 ml zeleninového vývarusůl nejlépe mořskáčerstvě mletý pepř1 špetka muškátového květu1 šálek smetany
Pro podávání:4 zastřená vejce uvařená v octové voděkerblík nebo petrželka na ozdobu
Postup přípravy:V nádobě rozhřejeme tuk a podusíme cibuli dosklovita.Přidáme omytý a na kousky nakrájený salát.Dolijeme zeleninovým vývarem a umixujeme např. ručním mixerem.Umixovanou směs v nádobě prohřejeme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a zjemníme smetanou.V octové vodě uvaříme ztracená vejce.Polévku nalijeme do talířů, přidáme po jednom ztraceném vejci, posypeme jemně nakrájeným kerblíkem nebo petrželkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME