Polévka z hlávkového salátu
(Fritz Faist:"Chutná vegetariánská kuchyně", str. 53, Falken - Verlage GmbH 1988, vegetariánská kuchyně)
Polévka z hlavkového salátu - může být připravena jak z hlavkového salátu neboli lociky, případně můžeme využít i na trhu stále dostupné čínské zelí. Možná, že se nám to bude zdát neskutečné, ale po umixováním nakrájeného salátu s osmahnutou cibulkou v zeleninovém vývaru a po následném okořenění získáme zdravou a vydatnou vegetariánskou polévku.
Polévka z hlávkového salátu-foto zdrojSuroviny pro 4 osoby:
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného neztuženého tuku
  • 1 středně velká cibule
  • 1 hlávkový salát
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl nejlépe mořská
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 šálek smetany
    Pro podávání:
  • 4 zastřená vejce uvařená v octové vodě
  • kerblík nebo petrželka na ozdobu

    Postup přípravy:
  • V nádobě rozhřejeme tuk a podusíme cibuli dosklovita.
  • Přidáme omytý a na kousky nakrájený salát.
  • Dolijeme zeleninovým vývarem a umixujeme např. ručním mixerem.
  • Umixovanou směs v nádobě prohřejeme, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a zjemníme smetanou.
  • V octové vodě uvaříme ztracená vejce.
  • Polévku nalijeme do talířů, přidáme po jednom ztraceném vejci, posypeme jemně nakrájeným kerblíkem nebo petrželkou.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]