Broskvová polévka
(Recept z časopisu "Rytmus životy, Praha 2007)

Broskvová polévka-foto zdrojSuroviny na 4 porce:
  • 600 g vyzrálých broskví
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 menší citrón
  • kousek celé skořice
  • 500 ml sladkého bílého vína
  • lístečky meduňky na ozdobení

    Postup přípravy:
  • Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Polovinu pokrájíme na nudličky, promícháme s polovinou předepsaného množství cukru a dáme do ledničky vychladit.
  • Dobře omytý citrón oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky a dužinu na malé kousky.
  • Citrónovou kůru, dužinu citrónu a skořici zalijeme vínem a přivedeme téměř k varu.
  • Pak necháme vychladnout.
  • Zbylé broskve nakrájíme na kousky a rozmixujeme (podle potřeby přidáváme vodu).
  • Do směsi vmícháme zbylý cukr a chladný citrónový vinný vývar.
  • Vychlazené nudličky broskví rozdělíme na talíře a zalijeme broskvovou polévkou.
  • Podávame chladné a na talíři ozdobené lístky meduňky.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]