Broskvová polévka
(Recept z časopisu "Rytmus životy, Praha 2007)
Suroviny na 4 porce:600 g vyzrálých broskví200 g moučkového cukru1 menší citrónkousek celé skořice500 ml sladkého bílého vínalístečky meduňky na ozdobení
Postup přípravy:Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Polovinu pokrájíme na nudličky, promícháme s polovinou předepsaného množství cukru a dáme do ledničky vychladit.Dobře omytý citrón oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky a dužinu na malé kousky. Citrónovou kůru, dužinu citrónu a skořici zalijeme vínem a přivedeme téměř k varu. Pak necháme vychladnout.Zbylé broskve nakrájíme na kousky a rozmixujeme (podle potřeby přidáváme vodu). Do směsi vmícháme zbylý cukr a chladný citrónový vinný vývar.Vychlazené nudličky broskví rozdělíme na talíře a zalijeme broskvovou polévkou. Podávame chladné a na talíři ozdobené lístky meduňky.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME