Krémová kukuřičná polévka s olivami
(Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré: "Olivová kuchařka", vydal Smart Press Praha, 2006)
Suroviny na 4 porce:1 cibule, najemno3 stroužky česneku, nasekané350 ml zeleninového vývaru2 plechovky konzervovaných kukuřičných zrn200 ml smetany ke šlehání2 lžíce citrónové šťávy100 g vypeckovaných oliv150 g vařené vepřové šunky2 lžíce panenského olivového oleje1/4 lžičky kurkumy1 svazeček pažitky, nasekanýsůl a pepř
Postup přípravy:V hrnci na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek a ihned podlijeme zeleninovým vývarem.Tři lžíce kukuřičných zrn odložíme stranou a zbytek spolu s kurkumou vmícháme do vývaru v hrnci.Necháme vše asi 10 minut provařit a přidáme smetanu a citrónovou šťávu.Vaříme ještě asi tři minuty a pak obsah v hrnci rozmixujeme, dochutíme čerstvě mletým černým pepřem a solí.Olivy nakrájíme na plátky, šunku na úzké proužky a vše i se zbytkem kukuřice přidáme do polévky a necháme ještě chvíli provařit.Polévku rozdělíme na talíře a posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME