Bavlněná polévka
(Joza Břízová:"Co se v Praze vařívalo", Sešity domácího hospodaření, sv. 124, s. 4, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 3 vejce
  • asi 6 lžíc mléka
  • 150 g hrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 litr vody
  • sůl
  • čerstvá petrželka


  • Postup přípravy:
  • V míse rozmícháme vejce s trochou mléka a po částech vmícháváme mouku, až dostaneme těsto husté jako na kapání.
  • V hrnci přivedeme vodu a zbylé mléko do varu a těsto kapeme přes vidličku do vařící směsi kapalin.
  • Podle chuti přisolíme a nakonec přidáme rozsekanou petrželku.
    » Novomanželka u nedělního oběda se ptá" "Tak jak ti chutná miláčku?" Novomanžel se na ni podívá a říká: "Sůl je výborná, ale dostalo se ti do ní trochu polívčičky"«.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]