Bavlněná polévka
(Joza Břízová:"Co se v Praze vařívalo", Sešity domácího hospodaření, sv. 124, s. 4, Práce Praha, 1984, česká kuchyně)
Suroviny:3 vejceasi 6 lžíc mléka150 g hrubé mouky500 ml mléka1 litr vodysůlčerstvá petrželka
Postup přípravy:V míse rozmícháme vejce s trochou mléka a po částech vmícháváme mouku, až dostaneme těsto husté jako na kapání.V hrnci přivedeme vodu a zbylé mléko do varu a těsto kapeme přes vidličku do vařící směsi kapalin.Podle chuti přisolíme a nakonec přidáme rozsekanou petrželku.» Novomanželka u nedělního oběda se ptá" "Tak jak ti chutná miláčku?" Novomanžel se na ni podívá a říká: "Sůl je výborná, ale dostalo se ti do ní trochu polívčičky"«.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME