Špenátová polévka s vejci
(Z receptáře Veroniky Čermákové, naší bábinky kyjovské, Kyjov)

Suroviny pro 4 porce:
  • 1 kostka masoxu
  • 250 g zmrazeného špenátu
  • sůl a pepř
  • smetana, podle chuti
  • 4 vejce, natvrdo, posekané nahrubo
    Na světlou jíšku:
  • 20 g másla
  • 1 lžíce mouky

    Postup přípravy:
  • Z másla a mouky usmahneme v hrnci světlou jíšku, zalijeme vývarem připraveným z horké vody a masoxu.
  • Dobře rozšleháme dohladka a povaříme.
  • Potom do zahuštěného vývaru vložíme zmrazený špenát, osolíme, opepříme podle chuti a povaříme.
  • Nakonec přidáme podle chuti smetanu.
  • Při podávání nejdříve rozdělíme na talíře nahrubo posekaná natvrdo uvařená vejce a zalijeme je připravenou polévkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]