Švýcarská sýrová polévka
(Recept z MF Dnes, rubrika "Víkend 100 chutí", z hotelu "Pod věží" na Malé straně v Praze, duben 2005, švýcarská kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g ementálu
  • 150 g tvrdší veka, na kostky
  • 3 šálky hovězího vývaru
  • 1 šálek bílého vína
  • sůl a mletý pepř podle chuti
  • 2 středně velké cibule, na kolečka
  • 30 g prorostlé slaniny na širší tenké proužky
  • pažitka na ozdobu, nasekaná

    Postup přípravy:
  • Kostky veky vložíme do vroucího vývaru a 10 minut povaříme.
  • Zahuštěný vývar prolisujeme nebo rozmixujeme a v kastrolu opět uvedeme do varu.
  • Přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr, dle chutí osolíme, opepříme a ohřejeme.
  • Mezitím tenké plátky slaniny vložíme rozpálenou pánev, za chvíli přidáme kolečka cibule a osmažíme dozlatova.
  • Polévku nalijeme do nahřátých šálků, ozdobíme rozškvařenou slaninou a posypeme pažitkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]