Sněhulky z páleného těsta - vložka do polévky
(Maryna Klimenková: "Vaříme zdravě, chutně, a hospodárně, část. Polévky", SZdN, Praha 1960)Sněhulky - jako vložky do polévek připravujeme z odpalovaného těsta s následným smažením malých pusinek v oleji na pánvi. Zdají se trochu víc pracné, ale vyplatí se ke zpestření našich nedělních polévek. Zvláště se hodí do cibulové či pórkové polévky a do francouzské česnečky. Vkládáme je do polévek obvykle před podáváním nebo je k polévce přiložíme ve zvláštní misce.
Suroviny:125 ml vody10 g máslasůl80 g hladké mouky1 vejceasi 100 g tuku na smažení
Postup přípravy:Máslo, sůl dáme do vody a přistavíme oheň. Když se směs vaří vsypeme najednou mouku a dobře rozmícháme. Vznikne hustá, později hladká kaše, kterou mícháme tak dlouho, až se nechytá vařečka ani nádoby.Kaši necháme prochladnout, vmícháme vejce a dobře utřeme až se těsto leskne.Malou lžičkou vykrajujeme do rozpáleného tuku malé nočky nebo je stříkáme pytlíkem s trubičkou na malé pusinky.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME