Sněhulky z páleného těsta - vložka do polévky
(Maryna Klimenková: "Vaříme zdravě, chutně, a hospodárně, část. Polévky", SZdN, Praha 1960)
Sněhulky - jako vložky do polévek připravujeme z odpalovaného těsta s následným smažením malých pusinek v oleji na pánvi. Zdají se trochu víc pracné, ale vyplatí se ke zpestření našich nedělních polévek. Zvláště se hodí do cibulové či pórkové polévky a do francouzské česnečky. Vkládáme je do polévek obvykle před podáváním nebo je k polévce přiložíme ve zvláštní misce.
Suroviny:
  • 125 ml vody
  • 10 g másla
  • sůl
  • 80 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • asi 100 g tuku na smažení

    Postup přípravy:
  • Máslo, sůl dáme do vody a přistavíme oheň.
  • Když se směs vaří vsypeme najednou mouku a dobře rozmícháme.
  • Vznikne hustá, později hladká kaše, kterou mícháme tak dlouho, až se nechytá vařečka ani nádoby.
  • Kaši necháme prochladnout, vmícháme vejce a dobře utřeme až se těsto leskne.
  • Malou lžičkou vykrajujeme do rozpáleného tuku malé nočky nebo je stříkáme pytlíkem s trubičkou na malé pusinky.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]