Kukuřičná polévka
(Z časopisu "Chatař a chalupář", číslo 7, 1997)

Suroviny:
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 větší zelená paprika, nakrájená na větší kousky
  • 300 g vařených kukuřičných zrn z konzervy
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 celá chilli paprička, raději bez semínek
  • 1,2 litry kuřecího vývaru
  • sůl
  • 120 ml šlehačky


  • Postup přípravy:
  • Chilli rozpustíme na horkém másle, krátce podusíme.
  • Přidáme kukuřičná zrna, na větší kousky pokrájené papriky a celou chilli papričku.
  • Zalijeme vývarem a asi 3 minuty povaříme; dochutíme solí.
  • V misce ušleháme smetanu, kterou opatrně zamícháme do polévky a ihned podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]