Polévka "chundelka"
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)

Suroviny:
  • 1 litr vývaru
  • 120 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 500 g brambor
  • 2 vejce
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • petrželová nať nebo pažitka


  • Postup přípravy:
  • Oloupané a omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát.
  • Slijeme z brambor část tekutiny, přidáme jedno vejce a mouku.
  • Umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky.
  • Z těsta vykrajujeme malé nočky vkládáme je vroucího osoleného vývaru.
  • Necháme chvíli povařit.
  • Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům.
  • Za stálého míchání vlijeme do hrnce rozkvedlaná vejce.
  • Krátce povaříme, zalijeme horkým mlékem a nakonec přidáme pokrájenou petrželovou nať.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]