Debrecínská fazolová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001,maďarská kuchyně)
Suroviny:
200 g bílých fazolí 1 paprika nakrájená na kostičky2 cibule nasekaná nadrobnosvazek zeleninových natí (petržel aj.) nasekaných na kousky 500 g rajčat oloupaných a nakrájených na kostičky4 debrecínské párky oloupané a nakrájené na kolečka2 stroužky česneku utřené se solí2 lžíce olejesůl a pepřpálivá paprikacukrpažitka voda podle potřeby
Postup přípravy:Fazole namočíme do druhého dne a pak vaříme asi 1-2 hodiny doměkka. Smícháme papriku, cibuli, zeleninové natě a se solí utřený česnek a osmahneme na oleji. Pak tuto směs přidáme do uvařených fazolí a vaříme spolu ještě 20 minut. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem. Nakonec přidáme na kolečka nakrájené párky, prohřejeme a podáváme posypané pažitkou.
ZPĚT do kapitolyHOME