Debrecínská fazolová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001,maďarská kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g bílých fazolí
  • 1 paprika nakrájená na kostičky
  • 2 cibule nasekaná nadrobno
  • svazek zeleninových natí (petržel aj.) nasekaných na kousky
  • 500 g rajčat oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 4 debrecínské párky oloupané a nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku utřené se solí
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř
  • pálivá paprika
  • cukr
  • pažitka
  • voda podle potřeby

    Postup přípravy:
  • Fazole namočíme do druhého dne a pak vaříme asi 1-2 hodiny doměkka.
  • Smícháme papriku, cibuli, zeleninové natě a se solí utřený česnek a osmahneme na oleji.
  • Pak tuto směs přidáme do uvařených fazolí a vaříme spolu ještě 20 minut.
  • Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem, paprikou a cukrem.
  • Nakonec přidáme na kolečka nakrájené párky, prohřejeme a podáváme posypané pažitkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]