Indická mrkvová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000, indická kuchyně)

Suroviny:
  • máslo na osmahnutí zeleniny
  • 4 větší nastrouhané mrkve
  • koření kari
  • rozinky
  • voda (na jednu mrkev asi 250 ml)
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • sůl a bílý pepř na ochucení
  • citrón na zakápnutí, dle chuti
  • koňak
  • zakysaná smetana do talíře při podávání


  • Postup přípravy:
  • Do vyššího kastrolu vložíme máslíčko a rozhřejeme ho.
  • Přidáme mrkev, kari, rozinky a chvíli promícháváme, aby se rozdílné chutě surovin propojily.
  • Přidáme kostku bujónu a necháme povařit zeleninu doměkka.
  • Nakonec přidáme koňak a ještě promícháme.
  • Podáváme se smetanou, kterou přidáváme až na talíři.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]