Jihlavská kyselka
(Dr. Marie Hrubá a kol.: Naše kuchařka SZN Praha, 1957, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 1/2 kg brambor, oloupané, na malé kousky
  • sůl
  • kmín
  • 1 litr podmáslí
  • 1 naběračka smetany
  • 1 lžička hladké mouky
  • ocet podle chuti

    Postup přípravy:
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme okmínujeme a necháme vařit doměkka.
  • Podmáslí smícháme s jednou naběračkou smetany, do níž jsme dříve zamíchali jednu lžičku mouky.
  • Podmáslí se smetanou nalijeme do vody s vařenými brambory, necháme ještě povařit.
  • Podle chuti osolíme a přikyselíme octem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]