Kuřecí houbová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny: 1 kuře 1,5 litrů vody 2 větší cibule, jemně nakrájená1 pórek, nakrájenýsůlglutamát sodný (glutasol) nebi jiné ochucovadlo4 stroužky česneku, utřené nebo rozmačkané chilli koření1/2 lžičky tlučeného koriandru2 lžíce oleje 20 g sušených černých hub (jidášovo ucho)1 lžička sójové omáčky100 g skleněných nudlí1/2 lžičky zeleného pepře
Postup přípravy:Vykuchané, očištěné a opláchnuté kuře vložíme do osolené vody, přidáme půlku cibule a vaříme až je maso měkké. Potom kuře vyjmeme, ochladíme ve studené vodě a vykostíme. Maso nakrájíme na kostičky. kosti dáme zpět do vývaru a ještě asi půl hodiny povaříme a vývar scedíme. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pórek a chilli a koriandr a scezený vývar. Nakonec do polévky vložíme zvlášť uvařené nabobtnalé černé houby, dochutíme sójovou omáčkou a glutasolem (glutamátem sodným)
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME