Orientální polévka
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 36, 4 porce)

Suroviny:
  • 900 ml kuřecího vývaru
  • 175 g čerstvých nebo mrazených zelených fazolek, nakrájených na větší kousky
  • 275 g vařené šunky
  • 75 g nakrájených žampionů čerstvých nebo 110 g nakládaných z konzervy - scezených
  • 2 jarní cibulky s natí nakrájené na špalíčky
  • 2 lžíce rýžového vinného octa (není nutné)

  • (171 cal/porce)

    Postup přípravy:
  • Připravíme kuřecí vývar podle uvedeného základního receptu (klikni).
  • Očistíme zelené fazolky a odstraníme vlákno z lusku (pokud je mají) a nakrájíme je na půlky až třetiny.
  • Ve velké misce smícháme kuřecí vývar, šunku a žampiony.
  • Uvedeme do varu a pak zmírníme oheň. Vaříme pod poklicí 4 až 5 minut.
  • Do polévky přidáme fazolky a jarní cibulku.
  • Dále vaříme 2 až 3 minuty, nebo až jsou fazolky měkké.
  • Ochutíme případně octem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]