Orientální polévka
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 36, 4 porce)
Suroviny:
900 ml kuřecího vývaru
175 g čerstvých nebo mrazených zelených fazolek, nakrájených na větší kousky 275 g vařené šunky 75 g nakrájených žampionů čerstvých nebo 110 g nakládaných z konzervy - scezených 2 jarní cibulky s natí nakrájené na špalíčky2 lžíce rýžového vinného octa (není nutné)
(171 cal/porce)
Postup přípravy:Připravíme kuřecí vývar podle uvedeného základního receptu (klikni). Očistíme zelené fazolky a odstraníme vlákno z lusku (pokud je mají) a nakrájíme je na půlky až třetiny. Ve velké misce smícháme kuřecí vývar, šunku a žampiony. Uvedeme do varu a pak zmírníme oheň. Vaříme pod poklicí 4 až 5 minut. Do polévky přidáme fazolky a jarní cibulku. Dále vaříme 2 až 3 minuty, nebo až jsou fazolky měkké. Ochutíme případně octem.
ZPĚT do kapitolyHOME