Hovězí zelná polévka s klobáskou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 39, Great Britain)
Suroviny pro 6 porcí:900 ml hovězího vývaru
olej1 velká cibule, nasekaná 75 g tence nakrájeného celeru25 g nakrájené papriky zelené1 stroužek česneku, nasekaný350 g uzené domácí klobásy, na 1 cm kousky350 g, tj. asi 2 středně velká rajčata bez slupky a semínek2 bobkové listy 1/2 lžičky soli1/2 lžičky kmínu1/4 lžičky pepře 450 g nakrájené kapusty nebo zelí petrželka (není nutná)
(215 cal/porce)
Postup přípravy:
Připravíme hovězí vývar nebo použijeme kvalitní vývar v prášku či kostky. Do hrnce na trochu vody vložíme cibuli, celer, zelenou papriku, a česnek. Zeleninu vaříme na středním ohni až je částečně měkká.Měkkou zeleninu smícháme s hovězím vývarem, klobáskou, rajčaty, bobkovým listem, kmínem a pepřem. Uvedeme k varu a zmírníme oheň a povaříme ještě 10 až 15 minut. Odstraníme bobkový list, zamícháme zelí a vaříme zakryté 5 až 10 minut až je zelí také uvařené. Podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME