Hovězí zelná polévka s klobáskou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 39, Great Britain)

Suroviny pro 6 porcí:
  • 900 ml hovězího vývaru
  • olej
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 75 g tence nakrájeného celeru
  • 25 g nakrájené papriky zelené
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 350 g uzené domácí klobásy, na 1 cm kousky
  • 350 g, tj. asi 2 středně velká rajčata bez slupky a semínek
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 450 g nakrájené kapusty nebo zelí
  • petrželka (není nutná)
  • (215 cal/porce)

    Postup přípravy:
    Připravíme hovězí vývar nebo použijeme kvalitní vývar v prášku či kostky.
  • Do hrnce na trochu vody vložíme cibuli, celer, zelenou papriku, a česnek
  • . Zeleninu vaříme na středním ohni až je částečně měkká.
  • Měkkou zeleninu smícháme s hovězím vývarem, klobáskou, rajčaty, bobkovým listem, kmínem a pepřem.
  • Uvedeme k varu a zmírníme oheň a povaříme ještě 10 až 15 minut.
  • Odstraníme bobkový list, zamícháme zelí a vaříme zakryté 5 až 10 minut až je zelí také uvařené.
  • Podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]