Podkerkonošská vopiška
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 500 ml vody
  • 4 brambory syrové, oloupané
  • 70 g čerstvých pokrájených hub
  • 1 cibuli
  • 2 lžice sádla
  • 2 lžice polohrubé mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic pokrájeného libečku
  • sůl
  • kmín
  • bujónovou kostku
  • vejce
  • 2 lžíce smetany


  • Postup přípravy:
  • Do osolené vody s kmínem dáme vařit nadrobno nakrájené brambory, houby a cibuli.
  • Přípravíme růžovou jíšku ze sádla a mouky.
  • Jíškou polévku zahustíme a ochutíme kostkou bujónu.
  • Nakonec přidáme utřený česnek a čerstvé listy libečku.
  • Polévku můžeme ochutit přídavkem vejce rozšlehaným se smetanou. ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]