Karbanátky z ovesných vloček s droždím
(Jarmila Mandžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin", strana 24, ZN Brázda 1993)
Suroviny pro 4 porce:
250 g ovesných vloček50 g droždí(100 g měkkého salámu nebo tofu)majoránka, pepřsůl1 cibule
40 g tukupetrželová nať1 - 2 stroužky česnekustrouhanka1 vejcetuk na smažení
Na obalení:1 vejce a strouhanka
Příloha: vařené brambory, nebo bramborová kaše se zeleninovým salátem.
Postup přípravy:Z ovesných vloček a vody uvaříme hustou kaši, kterou po částečném ochlazení rozmixujeme.Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rozdrobené droždí a osmažíme.Do ovesné kaše vmícháme roztavené droždí, případně i měkký salám nakrájený na nudličky, vejce a nasekanou petrželovou nať.Ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem utřeným se solí. Vše promícháme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.Vytváříme menší karbanátky, které obalíme ve vejci a strouhance a smažíme dozlatova.Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME