Karbanátky z ovesných vloček s droždím
(Jarmila Mandžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin", strana 24, ZN Brázda 1993)

Suroviny pro 4 porce:
  • 250 g ovesných vloček
  • 50 g droždí
  • (100 g měkkého salámu nebo tofu)
  • majoránka, pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • 40 g tuku
  • petrželová nať
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • tuk na smažení
    Na obalení:
  • 1 vejce a strouhanka
    Příloha: vařené brambory, nebo bramborová kaše se zeleninovým salátem.

    Postup přípravy:
  • Z ovesných vloček a vody uvaříme hustou kaši, kterou po částečném ochlazení rozmixujeme.
  • Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rozdrobené droždí a osmažíme.
  • Do ovesné kaše vmícháme roztavené droždí, případně i měkký salám nakrájený na nudličky, vejce a nasekanou petrželovou nať.
  • Ochutíme pepřem, majoránkou a česnekem utřeným se solí.
  • Vše promícháme a v případě potřeby zahustíme strouhankou.
  • Vytváříme menší karbanátky, které obalíme ve vejci a strouhance a smažíme dozlatova.
  • Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]