Italská omáčka napoletana na těstoviny
(Z propagačního časopisu: "Alberta v kuchyni", vydání v srpnu 2010, str. 26, italská kuchyně)
Italská omáčka napoletana - neboli "Salsa di Pomodoro alla Napoletana" je omáčka vhodná na těstoviny, která je také nejjednodušší ze všech italských rajčatových omáček. Je základem mnoha dalších omáček na bázi oblíbených voňavých rajčat.
Italská omáčka napoletanaSuroviny:
  • 1,5 kg rajčat, spařených a oloupaných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekaných
  • 1 lžička cukru
  • 2 bobkové listy
  • strouhaný parmazán nebo sýr Gran Moravio
  • bazalka k podávání

    Postup přípravy:
  • Spařená a pak oloupaná rajčata přepůlíme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme.
  • Olej rozpálíme v hrnci, přidáme nasekaný česnek a cibuli.
  • Po pěti minutách přidáme i rajčata, cukr, bobkové listy a přivedeme k varu.
  • Snížíme plamen, hrnec zpola přiklopíme a vaříme jednu hodinu.
  • Občas obsah hrnce promícháme.
  • Pak osolíme opepříme podle chuti
  • Podáváme například na vroubkovaných šikmo useknutých těstovinových trubkách ("penne rigate")
  • Nakonec na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme natrhanými listy bazalky.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]