Omáčka z vinných hroznů
(Jitka Chucesovová: "Kuchyně kavkazkých národů", Sešity domácího hospodaření, svazek 121, str.8, Práce Praha 1983 )

Hrozen Regina-watham cross Suroviny pro 4 osoby:
  • 1/2 šálku šťávy z vinných hroznů
  • 1/2 šálku převařené vody
  • 3-4 snítky koriandru
  • 2 snítky petrželky
  • 4 snítky kopru
  • 2 lžičky drobně nakrájeného estragonu
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl podle chuti

    Postup přípravy:
  • K vymačkané šťávě z hroznů přidáme studenou převařenou vodu.
  • Pak přidáme drobně rozsekané bylinky: natě koriandru, petrželky, kopru a estragonu
  • Ochutíme česnekem utřeným se solí a vše dobře promícháme.
  • Podáváme k vařenému masu a k rybě.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]