Red-dip omáčka
(Recept od paní Kathy Sufčák z Kanady, získaný prostřednictvím mého přítele Milana Sufčáka z Prahy, říjen 2000, severoamerická kuchyně)

Suroviny:
  • 12 ks červené cibule
  • 1 šálek oleje, nejlépe slunečnicový
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/4 šálku octa
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky suchá hořčice (nebo Dijon)
  • 2 lžičky voda
    1 šálek = 1 cup = 8 fl.oz = 240 ml

    Postup přípravy:
  • Suroviny vkládáme postupně do vyšší nádobky a tyčovým mixerem nebo jiným podobným zařízením vytvoříme ze surovina stabilní emulzi - dip omáčku.

    Poznámka DDK:
    Velmí chutná dip - omáčka hodící se téměř ke všemu. Je velmi oblíbená dětmi paní Kathy Sufcak.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]