Red-dip omáčka
(Recept od paní Kathy Sufčák z Kanady, získaný prostřednictvím mého přítele Milana Sufčáka z Prahy, říjen 2000, severoamerická kuchyně)
Suroviny:12 ks červené cibule1 šálek oleje, nejlépe slunečnicový1/2 šálku cukru1/4 šálku octa1 lžička soli2 lžičky suchá hořčice (nebo Dijon)2 lžičky voda
1 šálek = 1 cup = 8 fl.oz = 240 ml
Postup přípravy:Suroviny vkládáme postupně do vyšší nádobky a tyčovým mixerem nebo jiným podobným zařízením vytvoříme ze surovina stabilní emulzi - dip omáčku.
Poznámka DDK:
Velmí chutná dip - omáčka hodící se téměř ke všemu. Je velmi oblíbená dětmi paní Kathy Sufcak.
ZPĚT do kapitolyHOME