Orientální omáčka z Filipín
("Home Cooking From Around The World", Oveseas Women´s Club of Banglador, str. 217, 1997, Original Filipino Recipe of Suseheela Thomas, filipínská kuchyně)

Suroviny:
  • 30 ml sezamových semínek
  • 60 ml sezamového oleje
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 60 ml čerstvé citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 malá červená chilli paprička (není nutná)
    Příloha: zelenina, pečená masa, vajíčka

    Postup přípravy:
  • Opečeme sezamová semínka, rozřízneme chilli papričku a zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky.
  • Výše uvedené suroviny smícháme a ponecháme v chladu po dobu 2 týdnů.
  • Omáčku podáváme k zelenině, masům a vajíčkům.
  • Je velmi dobrá se zelenými fazolkami, blanžírovanými žampiony, vařenými krevetami a smaženým sójovým tvarohem (tofu).

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]