Orientální omáčka z Filipín
("Home Cooking From Around The World", Oveseas Women´s Club of Banglador, str. 217, 1997, Original Filipino Recipe of Suseheela Thomas, filipínská kuchyně)
Suroviny: 30 ml sezamových semínek60 ml sezamového oleje150 ml rostlinného oleje60 ml čerstvé citrónové šťávy1/2 lžičky cukrusůl a pepř podle chuti1 malá červená chilli paprička (není nutná)
Příloha: zelenina, pečená masa, vajíčka
Postup přípravy:Opečeme sezamová semínka, rozřízneme chilli papričku a zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Výše uvedené suroviny smícháme a ponecháme v chladu po dobu 2 týdnů.Omáčku podáváme k zelenině, masům a vajíčkům. Je velmi dobrá se zelenými fazolkami, blanžírovanými žampiony, vařenými krevetami a smaženým sójovým tvarohem (tofu).
ZPĚT do kapitolyHOME