Sýrová omáčka guacamolle
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str.142, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)
Suroviny: 175 g zralého avokáda 1 lžíce citrónové šťávy 2 zralá a tvrdá rajčata jemně pokrájená1 lžička nastrouhané citrónové kůry 100 g nízkotučného sýra s bylinkami a česnekem 4 jemně nasekané jarní cibulkyněkolik kapek tabasca sůl a pepř
Příloha: pečené brambory
Postup přípravy: Dužinu avokáda rozmačkáme, přidáme citrónovou šťávu a ostatní uvedené přísady a vše dobře promícháme. Brambory upečeme v troubě (asi během 1 a 1/4 hod.) při 200°C a necháme je pak 30 minut vychladnout. Pak brambory po délce rozkrojíme a vyjmeme asi dvě lžíce dužiny, položíme je znova na plech a potřeme olejem, posypeme solí a pepřem. Pečeme dalších 25 minut, až jsou dozlatova zbarvené. Brambory podáváme s miskou omáčky.
ZPĚT do kapitolyHOME