Sýrová rajská omáčka dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání str. 85, Paseka Litomyšl, 1996)

Suroviny:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku ohřáté tučné smetany
  • 100 g sýra typu "fontina" (italský tvrdý sýr z kravského mléka)
  • 2 žloutky
  • 1/2 šálku rajského protlaku
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 2 dávky mletého pepře
  • pár kapek tabasca (podle chuti)
    Příloha: rýži, maso

    Postup přípravy:
  • Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a zasmažíme na mírném ohni tři minuty.
  • Za stálého míchání postupně přiléváme teplou smetanu.
  • Sýr nakrájíme na kostičky a po troškách přidáváme do omáčky. Když se všechen sýr rozpustí, odstavíme omáčku z plotny.
  • Žloutky rozšleháme s trochou omáčky a vlijeme do pánve. Pánev vrátíme zpět na mírný oheň a dobře mícháme, až do zhoustnutí.
  • Pak přidáme rajský protlak a za stálého míchání necháme přejít varem.
  • Osolíme, opepříme a můžeme přiostřit omáčkou tabasco.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]