Dietní chřestová omáčka Elizabeth Taylorové
(Elizabeth Taylorová: "Elizabeth radí jak zhubnout a být krásná", str. 175, Ikar Bratislava 1991)
Suroviny pro jednu porci:220 g čerstvého chřestu1/4 šálku kuřecího vývaru nebo hovězího bujónu1 lžička nízkotučné kyselé smetany nebo jogurtu ("light")sůl a pepř (případně náhražka soli)
Příloha: rybí nebo kuřecí maso
Postup přípravy:Tuhé konce chřestu odkrojíme.Zbylý oloupaný chřest nakrájíme na kousky 2,5 cm dlouhé a necháme je vařit v mírně bublajícím kuřecím vývaru nebo bujónu dokud nezměknou.Pak necháme mírně vychladnout, vložíme do mixéru, přidáme kyselou smetanu nebo jogurt a vše důkladně rozmixujeme.Podle chuti osolíme a opepříme.Podáváme k vařenému nebo dušenému kuřecímu či rybímu masu.
ZPĚT do kapitolyHOME