Bílá cibulová omáčka
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, francouzská kuchyně)
Bílá cibulová omáčka - je velmi jednoduchá na přípravu, ale o to výbornější je k vařeným vejcím a pečenému masu.
Suroviny pro 3 osoby:
  • 200 g cibule, nakrájená
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 150-250 ml masového nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 žloutek (není nutný)
  • 1 špetka soli a pepře
  • 1 špetka cukru

  • Příloha: vařená vejce, různá pečená masa - drůbeží, rybí, hovězí, vepřové aj.

    Postup přípravy:
  • Nakrájenou cibuli vložíme do hrnce přidáme máslo, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka.
  • Pak cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto (- případně pořádně rozmixujeme a procedíme).
  • Mouku rozmícháme ve vývaru s propasírovanou (scezenou) cibulí a provaříme.
  • Do směsi vmícháme smetanu, dochutíme solí, případně pepřem a cukrem. Omáčka musí být hustá.
  • Do omáčky můžeme také přidat čerstvý žloutek.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]