Krémová omáčka "madeira" dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press: "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání Paseka Litomyšl, 1996, strana 101)

Suroviny:
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek mléka
  • 2 lžíce Madeiry nebo podobného vína
  • sůl a mletý pepř
  • špetka tymiánu
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • V litinové pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme zvolna jíšku a do ní postupně přidáváme mléko.
  • Za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
  • Omáčku osolíme, opepříme a přidáme víno Madeiru.
  • Horkou omáčkou přelijeme na jemné drůbeží maso (holoubátka, kuřátka aj.)

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]