Rychlokvašené okurky Evy Mikyskové 2x
(Z časopisu "Zahradkář", od Evy Mikyskové z Třebíče, srpen 2009, česká kuchyně)
Recept první
Suroviny:větší okurky, omytéčerstvý kopr sůl
Postup přípravy:Omyté větší okurky propícháme vidličkou a srovnáme je za prokládání koprem do pětilitrové lahve.Zalijeme nepřevařenou vodou se solí o koncentraci 30 g soli na jeden litr vody.Okurky necháme v teple kvasit a za tři dny jsou již hotové k podávání.Podáváme je např. s vařenými brambory, posypanými osmahnutou cibulkou a s mlékem.
Recept druhý
Suroviny:větší okurky, omytésůlvinný listplátky křenu
Postup přípravy:Omyté okurky naskládáme do pětilitrové láhveProkládáme je vinným listem a na plátky nakrájeným křenem Pak zalijeme vodou o koncentraci 100 g soli na 5 litrů vodyNecháme v teple kvasit a za 3-4 dny si na nich můžeme pochutnávat stejně jako na předešlých.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME