Rychlokvašené okurky Evy Mikyskové 2x
(Z časopisu "Zahradkář", od Evy Mikyskové z Třebíče, srpen 2009, česká kuchyně)
Recept první
Suroviny:
  • větší okurky, omyté
  • čerstvý kopr
  • sůl
    Postup přípravy:
  • Omyté větší okurky propícháme vidličkou a srovnáme je za prokládání koprem do pětilitrové lahve.
  • Zalijeme nepřevařenou vodou se solí o koncentraci 30 g soli na jeden litr vody.
  • Okurky necháme v teple kvasit a za tři dny jsou již hotové k podávání.
  • Podáváme je např. s vařenými brambory, posypanými osmahnutou cibulkou a s mlékem.

    Recept druhý
    Suroviny:
  • větší okurky, omyté
  • sůl
  • vinný list
  • plátky křenu
    Postup přípravy:
  • Omyté okurky naskládáme do pětilitrové láhve
  • Prokládáme je vinným listem a na plátky nakrájeným křenem
  • Pak zalijeme vodou o koncentraci 100 g soli na 5 litrů vody
  • Necháme v teple kvasit a za 3-4 dny si na nich můžeme pochutnávat stejně jako na předešlých.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]