Česnekové pasty 2x

Česneková pasta v soli a tuku
(Z časopisu "Zahradkář", září 2005)
Suroviny:
  • 1 kg oloupaného česneku
  • 200-300 g soli
  • 400 g sádla nebo stoprocentního tuku (ztuženého pokrmového tuku)

  • Postup přípravy:
  • Česnek umeleme na masovém strojku, dobře promícháme se solí a necháme aspoň hodinu odležet v nádobě z jiného materiálu než je kov.
  • Tuk rozpustíme a udržujeme prohřátý, zatím co do něho vmícháváme směs česneku se solí.
  • Spolu dusíme při velmi mírné teplotě.
  • Jakmile se na povrchu objeví pěna, odstavíme z plamene.
  • Za občasného míchání necháme prochladnout a plníme ještě teplou směs do malých suchých sklenic.
  • Sklenice uzavřeme víčky ve chvíli, kdy pasta zcela vychladne.
  • Uložíme a skladujeme v chladnu a temnu.

    Česneková pasta v soli
    (Z časopisu "Flóra na zahradě", čís. 10, říjen 2005)
    Suroviny:
  • 1 kg oloupaného česneku
  • 300 - 350 g soli

  • Postup přípravy:
  • Rozmačkaný nebo umletý česnek dobře promícháme se solí a napěchujeme do sklenic.
  • Povrch ještě zasypeme solí, sklenice uzavřeme a vložíme do ledničky.
  • Přidáváme před dovařením nebo do hotových jídel, která předtím již nesolíme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]