Nevařená malinová šťáva
(Z časopisu "Flora na zahradě", červenec 2006)

Suroviny:
  • 2,5 kg malin
  • 2 l vody
  • 50 g kyseliny citrónové
  • na 1 kg šťávy 1 kg cukru


  • Postup přípravy:
  • Ovoce promačkáme, přidáme vodu,kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin na chladném místě.
  • Druhý den šťávu prolisujeme a přecedíme přes plátno. Získanou šťávu odvážíme a přidáme vypočtené množství cukru.
  • Na mírném ohni uvedeme malinový cukerný roztok téměř k varu, ale nevaříme a pěnu, která se na povrchu tvoří sbíráme.
  • Ještě horkou šťávu nalijeme do čistých vypařených lahvía ihned zazátkujeme.
  • Do zbylé dřeně přidáme jeden litr vody a opět necháme vylouhovat přes noc.
  • Přidáme trochu kyseliny citrónové a získáme stejným postupem"druhák".

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]