Nakládané chilli meruňky
(Ludmila Holčíková, recept čtenářky časopisu "Apetit", str. 16, 2008)
»"Chilli meruňky - jsou pikantní zavařeninou, která je vhodná ke grilovaným masům nebo rýži s masem připravenými na orientální způsob. Zajímavé je také spojení pikantních meruněk např. s vanilkovou zmrzlinou"«
(Ludmila Holčíková, autorka vítězného receptu časopisu "Apetit")
Suroviny na 4 skleničky (300 ml):
  • 1 kg meruněk, omytých a vypeckovaných
  • 8 sušených chilli papriček
  • 12-16 kuliček nového koření
  • 150 g cukru krupice nebo krystal

    Postup přípravy:
  • Do sterilních sklenic naskládáme vypeckované meruňky a přidáme dvě sušené chilli papričky a tři až čtyři kuličky nového koření.
  • Svaříme 500 ml vody s cukrem a ještě teplým cukrového sirupu a meruňky rozdělené do 300 ml skleniček zalijeme.
  • Zavíčkujeme a zavařujeme 20 minut při 80°C.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]