Karbanátky plněné sušenými švetkami
(Recept z kalendáře na srpen 2008, česká kuchyně)
Suroviny:500 g mletého vepřového masa1 žemle1 vejcemletá červená paprika, dle chutimletý pepř1 cibule, najemno nakrájená2 stroužky česneku, prolisované100 g sušených švestekstrouhankaolej na smažení
Postup přípravy:Žemli namočíme do studené vody a vymačkáme.Mleté maso promícháme s rozmačkanou žemlí.Přidáme cibuli, česnek, vejce, sůl, mletou papriku, pepř a dobře vypracujeme.Z masové směsi pomocí lžíce vytváříme kopečky.Do každého kopečku vtlačíme sušenou švestku a následně vyformujeme kuličku.Obalíme v prosáté strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a kompotem.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME