Karbanátky plněné sušenými švetkami
(Recept z kalendáře na srpen 2008, česká kuchyně)

Karbanátek plněný sušenými švestkami-foto zdrojSuroviny:
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • mletá červená paprika, dle chuti
  • mletý pepř
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 100 g sušených švestek
  • strouhanka
  • olej na smažení
    Postup přípravy:
  • Žemli namočíme do studené vody a vymačkáme.
  • Mleté maso promícháme s rozmačkanou žemlí.
  • Přidáme cibuli, česnek, vejce, sůl, mletou papriku, pepř a dobře vypracujeme.
  • Z masové směsi pomocí lžíce vytváříme kopečky.
  • Do každého kopečku vtlačíme sušenou švestku a následně vyformujeme kuličku.
  • Obalíme v prosáté strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
  • Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a kompotem.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]