Pórek plněný netradičně mletým masem
("Svět kuchyně", Radion P.O. Havířov, 2002)
Suroviny:700 g bílých částí silných pórků200 g mletého masa1 červená cibule1 lžička másla1/2 stroužku česneku1/2 nastrouhané citrónové kůry2 lžičky hladké mouky4 lžíce oleje2 lžíce nasekané petrželkysůl a pepřbylinky:po 1 špetce máty a sušeného tymiánu1 špetka krupicového cukru2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy:Pórky očistíme, podélně rozpůlíme, opláchneme a asi minut vaříme v páře.Vyjmeme několik vnitřních vrstev, tak abychom získali "žlábky".Cibuli osmahneme na másle dorůžova, přidáme k mletému masu spolu s česnekem, citrónovou kůrou, petrželovou natí, solí, pepřem, bylinkami.Vše pečlivě prohněteme a masitou hmotou naplníme připravené žlábky pórku.Kolem přiložíme zbylé vnitřní vrstvy pórku a ovážeme je bílou nití.Naplněné pórky masitou nádivkou obalíme v mouce a osmahneme na oleji.Naplněné pórky vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody s citrónovou šťávou, dochutíme pepřem a solí.Na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.Podáváme s pečivem, vařenými brambory nebo s rýží.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME