Pórek plněný netradičně mletým masem
("Svět kuchyně", Radion P.O. Havířov, 2002)

Plněný pórek mletým masem-foto zdrojSuroviny:
  • 700 g bílých částí silných pórků
  • 200 g mletého masa
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička másla
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/2 nastrouhané citrónové kůry
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • bylinky:po 1 špetce máty a sušeného tymiánu
  • 1 špetka krupicového cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
    Postup přípravy:
  • Pórky očistíme, podélně rozpůlíme, opláchneme a asi minut vaříme v páře.
  • Vyjmeme několik vnitřních vrstev, tak abychom získali "žlábky".
  • Cibuli osmahneme na másle dorůžova, přidáme k mletému masu spolu s česnekem, citrónovou kůrou, petrželovou natí, solí, pepřem, bylinkami.
  • Vše pečlivě prohněteme a masitou hmotou naplníme připravené žlábky pórku.
  • Kolem přiložíme zbylé vnitřní vrstvy pórku a ovážeme je bílou nití.
  • Naplněné pórky masitou nádivkou obalíme v mouce a osmahneme na oleji.
  • Naplněné pórky vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody s citrónovou šťávou, dochutíme pepřem a solí.
  • Na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
  • Podáváme s pečivem, vařenými brambory nebo s rýží.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]