Nejlepší cheeseburgery na grilování
(Ann - viceprezidentka prodeje v příloze časopisu Apetit: "Oskarův apetit", 2005)
Suroviny:500 g mletého hovězího masa1 vejce, rozšlehané40 g ovesných vloček1 cibule, nadrobno1/2 lžičky kořenící směsi na mletá masa1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře2 lžičky kečupu4 plátky sýra
Na oblohu:4 listy zeleného salátu1 cibule na kolečka1 rajče na plátky4 lžíce majonézy
Příloha: 1 italský chléb "focaccia" - vlastní nebo z Tesco, případně velká žemle
Postup přípravy:Předehřejeme zahradní gril a trochu ho potřeme olejem.Ve velké míse promícháme maso, vejce, ovesné vločky, cibuli, kořennou směs na mletá masa, pepř, kečup.Vznikne již lákavá směs, ze které vytvarujeme čtyři masové placky, něco jako karbanátky. Narovnáme placky na gril a pečlivě grilujeme 5 minut z každé strany.Při pečení druhé strany přidáme navrch po plátku sýra.Grilovaný cheesburger se nejčastěji podává v žemli jako hamburgery na listu zeleného salátu, obložený rajčaty, cibulí a majonézou.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME