Nejlepší cheeseburgery na grilování
(Ann - viceprezidentka prodeje v příloze časopisu Apetit: "Oskarův apetit", 2005)

Grilovaný nejlepší cheeseburgeropd pí AnnSuroviny:
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 cibule, nadrobno
  • 1/2 lžičky kořenící směsi na mletá masa
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžičky kečupu
  • 4 plátky sýra
    Na oblohu:
  • 4 listy zeleného salátu
  • 1 cibule na kolečka
  • 1 rajče na plátky
  • 4 lžíce majonézy

  • Příloha: 1 italský chléb "focaccia" - vlastní nebo z Tesco, případně velká žemle


    Postup přípravy:
  • Předehřejeme zahradní gril a trochu ho potřeme olejem.
  • Ve velké míse promícháme maso, vejce, ovesné vločky, cibuli, kořennou směs na mletá masa, pepř, kečup.
  • Vznikne již lákavá směs, ze které vytvarujeme čtyři masové placky, něco jako karbanátky.
  • Narovnáme placky na gril a pečlivě grilujeme 5 minut z každé strany.
  • Při pečení druhé strany přidáme navrch po plátku sýra.
  • Grilovaný cheesburger se nejčastěji podává v žemli jako hamburgery na listu zeleného salátu, obložený rajčaty, cibulí a majonézou.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]