»Sobotní večeře byla slavnostním jídlem. Nolanovi měli smažené maso! Bochník ztvrdlého chleba byl rozdělán na kaši v horké vodě a smíchán s mletým masem za deset centů, do něhož byla rozsekaná cibule. Sůl a za cent sekané petržele dodaly koření. Z toho nadělala maminka maličké karbanátky, usmažila je a podávala s tomátovým kořením. Tyto karbanátky se u Nolanů nazývali exoticky fricadelle, což byl stálý vtip a zdroj věčného smíchu Fanynky a Neelyho. Sytili se převážně a někdy zcela výlučně takovými rozličnými jídly kuchtěnými ze starého ztvrdlého chleba, kondenzovaného mléka a kávy, cibule, brambor a vždycky ještě za jediný centík něčeho, co se kupovalo v posledním okamžiku a přidávalo se jako šňupka pro radost. Jednou za čas měli banán. Fanynka však ustavičně toužila po pomerančích a ananasech, a ze všeho nejvíc po mandarinkách, které dostávala jenom o vánocích.«
(Betty Smith, 1904-1972, americká spisovatelka: "V Brooklynu roste strom", Práce Praha, 1970)