Závitky z červeného zelí s mletým vepřovým masem
("Prima vařečka", TV Prima, 1999)
Suroviny:8 listů červeného zelí150 g sýru eidamu500 ml masového vývaru1 cibule2 stroužky česneku2 vejce2 lžíce sekaných ořechůmajoránka, petrželkasůl, pepř
Příloha: vykrajované kuličky z brambor obalené pažitkou.
Postup přípravy:Zelné listy spaříme krátkým povařením a naklepeme plochou stranou paličky. Vláčné zelné listy naplníme směsí vepřového masa, cibule, česneku, vajec, petrželky, sekaných ořechů, majoránky, soli a pepře. Důkladně zabalíme vložíme do zapékací misky, zalijeme vývarem a 20 minut pečeme. Ke konci posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě 5 minut dopéci. Jako přílohu podáváme vykrajované kuličky z brambor, opečené a obalené pažitkou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME