Závitky z červeného zelí s mletým vepřovým masem
("Prima vařečka", TV Prima, 1999)

Suroviny:
  • 8 listů červeného zelí
  • 150 g sýru eidamu
  • 500 ml masového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sekaných ořechů
  • majoránka, petrželka
  • sůl, pepř

  • Příloha: vykrajované kuličky z brambor obalené pažitkou.

    Postup přípravy:
  • Zelné listy spaříme krátkým povařením a naklepeme plochou stranou paličky.
  • Vláčné zelné listy naplníme směsí vepřového masa, cibule, česneku, vajec, petrželky, sekaných ořechů, majoránky, soli a pepře.
  • Důkladně zabalíme vložíme do zapékací misky, zalijeme vývarem a 20 minut pečeme.
  • Ke konci posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě 5 minut dopéci.
  • Jako přílohu podáváme vykrajované kuličky z brambor, opečené a obalené pažitkou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]