Pohankové holoubky
(Ivan Vodochodský: "Vaříme s Maggi" - pořad radia "Frekvence 1", únor 2003)

Suroviny:
  • 1 hlávka zelí
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 500 g uvařené pohanky
  • 100 g slaniny
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 cibule
    Příloha: brambory nebo chléb
  • malý rajský protlak
  • 1 kg kysaného zelí
  • sádlo
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • česnek
  • Maggi "Bylinky: česnek a petržel"
  • Maggi "Kuřecí dobroty Soté"

  • Postup přípravy:
  • Kysané zelí s cibulí opečeme na sádle a na slanině, přidáme protlak a nandáme na pekáč.
  • Na spařené zelné listy klademe šišky z umletého masa s pohankou a vejcem, dochucené kostkou Maggi "Bylinky česnek a petržel, solí, česnekem a majoránkou. Listy pevně zavineme a klademe na vrstvu zelí v pekáči. Zalijeme smetanou a upečeme dozlatova. Na závěr přilijeme druhou smetanu rozmíchanou s Maggi "Kuřecími dobrotami Soté".
  • Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]