Mleté vepřové maso s kapustovými taštičkami
("Prima vařečka", TV Prima, 1999)

Suroviny:
  • 800 g vepřového mletého masa
  • 8 listů kapustových listů
  • 100 g drůbežích jater
  • 2 vejce
  • 1 červená cibule
  • bylinky: oregano, tymián
  • sůl a pepř>
    Příloha: bramborová sláma

    Postup přípravy:
  • Kapustové listy spaříme, lehce naklepeme plochou stranou paličky a naplníme směsí vepřového mletého masa cibule, jater, vajec, oregana a tymiánu, soli a pepře.
  • Důkladně je zabalíme a vložíme do zapékací misky.
  • Podlijeme vodou a dusíme 20 minut.
  • Jako přílohu podáváme smaženou bramborovou slámu (nastrouhané brambory na hrubší dlouhé pásky, vymáčené ve vodě a pak upečené bez tuku na pánvi dozlatova.)
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]