Mleté maso v rajčatech - Stuffed Tomatoes
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2001)
Suroviny:rajčatamleté maso (libovolná směs)másločesnekstrouhanka3 - 4 vejceolivový olej
Příloha: brambory
Postup přípravy:
Nejdříve připravíme nádivku:. Na pánvi osmažíme mleté maso, telecí a nebo může být i vepřové, nebo hovězí; jak je libo. Maso smažíme na másle a čekáme až se začne oddělovat. Mezitím připravíme vydlabaná rajčata - odkrojíme vršek a položíme je na talířek otvorem dolů, aby z nich vykapala kapalina. Odříznuté části uchováme, budou to víčka na uzavření rajčat po jejich naplnění. K masu přidáme česnek (do těchto pokrmů vždycky patří česnek), opečené chlebové drobečky nebo strouhanka a pár vajec, aby se to pěkně spojilo. Také tam dáme poměrně dost petržele, osolíme a opepříme, aby to mělo správnou chuť a pořádně promícháme. Rajčata naplníme malou lžičkou a snažíme se do nich vměstnat co nejvíce nádivky, protože má tendenci se při pečení smrsknout. Naplněná rajčata vložíme na zapékací mísu vrátíme jim odříznuté kloboučky. Na vršek každého rajčete nakapeme dobrý olivový olej, čím panenštější - tím lepší. Naplněná rajčata vložíme do trouby a krátce zapečeme při 180°C. K plněným rajčatům se nejlépe hodí brambory a nebo jsou ideální jako předkrm.
Poznámka DDK:
Rajčata kupujeme - tak, že si vždycky k nim přičichneme, protože dobrá zdravá rajčata vždy pěkně a chrakteristicky voní. Pokud nevoní pak nebudou ani dobře chutnat.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME