Mleté maso v rajčatech - Stuffed Tomatoes
("Dvě dámy při těle", TV Spektrum, 2001)

Suroviny:
  • rajčata
  • mleté maso (libovolná směs)
  • máslo
  • česnek
  • strouhanka
  • 3 - 4 vejce
  • olivový olej
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
    Nejdříve připravíme nádivku:.
  • Na pánvi osmažíme mleté maso, telecí a nebo může být i vepřové, nebo hovězí; jak je libo.
  • Maso smažíme na másle a čekáme až se začne oddělovat.
  • Mezitím připravíme vydlabaná rajčata - odkrojíme vršek a položíme je na talířek otvorem dolů, aby z nich vykapala kapalina.
  • Odříznuté části uchováme, budou to víčka na uzavření rajčat po jejich naplnění.
  • K masu přidáme česnek (do těchto pokrmů vždycky patří česnek), opečené chlebové drobečky nebo strouhanka a pár vajec, aby se to pěkně spojilo.
  • Také tam dáme poměrně dost petržele, osolíme a opepříme, aby to mělo správnou chuť a pořádně promícháme.
  • Rajčata naplníme malou lžičkou a snažíme se do nich vměstnat co nejvíce nádivky, protože má tendenci se při pečení smrsknout.
  • Naplněná rajčata vložíme na zapékací mísu vrátíme jim odříznuté kloboučky.
  • Na vršek každého rajčete nakapeme dobrý olivový olej, čím panenštější - tím lepší.
  • Naplněná rajčata vložíme do trouby a krátce zapečeme při 180°C.
  • K plněným rajčatům se nejlépe hodí brambory a nebo jsou ideální jako předkrm.

    Poznámka DDK:
    Rajčata kupujeme
    - tak, že si vždycky k nim přičichneme, protože dobrá zdravá rajčata vždy pěkně a chrakteristicky voní. Pokud nevoní pak nebudou ani dobře chutnat.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]