Zapékané mleté maso se špenátem s palačinkovými lasagne
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)
Suroviny:400 g mletého vepřového masa250 g špenátu2 mrkvesůl a pepř150 g oloupaných rajčatprovensálské koření4 stroužky česnekusvazek čerstvé bazalky6 kusů palačinek250 ml bešamelu1 vejce
Příloha: zeleninový salát
Postup přípravy:Do mletého masa vrazíme vejce, dochutíme solí, pepřem, třeným česnekem, nasekanou bazalkou, provensálským kořením, a přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata a zamícháme. Do vymaštěného pekáčku položíme dva kusy běžných palačinek, naneseme vrstvu masa, potom nahrubo nakrájenou mrkev a očištěný spařený špenát, vše završíme hotovými palačinkami. Takto upravené "lasagne" polijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 °C.
Příprava omáčky bešamel:Do rozpuštěného másla vmícháme hladkou mouku. Uděláme jíšku; ne příliš suchou a dobře mícháme, aby se nespálila. Když se jíška opraží, přidáme studené mléko (z horké tekutiny by mohly vzniknout hrudky), rozšleháme, provaříme a dochutíme citrónovou šťávu a cukrem.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME