Zapékané mleté maso se špenátem s palačinkovými lasagne
("Prima vařečka", TV Prima, září 2000)

Suroviny:
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 250 g špenátu
  • 2 mrkve
  • sůl a pepř
  • 150 g oloupaných rajčat
  • provensálské koření
  • 4 stroužky česneku
  • svazek čerstvé bazalky
  • 6 kusů palačinek
  • 250 ml bešamelu
  • 1 vejce
    Příloha: zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Do mletého masa vrazíme vejce, dochutíme solí, pepřem, třeným česnekem, nasekanou bazalkou, provensálským kořením, a přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata a zamícháme.
  • Do vymaštěného pekáčku položíme dva kusy běžných palačinek, naneseme vrstvu masa, potom nahrubo nakrájenou mrkev a očištěný spařený špenát, vše završíme hotovými palačinkami.
  • Takto upravené "lasagne" polijeme bešamelem a pečeme v troubě při 200 °C.
    Příprava omáčky bešamel:
  • Do rozpuštěného másla vmícháme hladkou mouku.
  • Uděláme jíšku; ne příliš suchou a dobře mícháme, aby se nespálila.
  • Když se jíška opraží, přidáme studené mléko (z horké tekutiny by mohly vzniknout hrudky), rozšleháme, provaříme a dochutíme citrónovou šťávu a cukrem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]