Pikantní čočkové placičky s okurkou
(Z časopisu Katka: "Nejlepší recepty", str. 21, Burda Praha, srpen 2003)
Suroviny pro 4 osoby:
250 g červené čočkysůl100 g jarní cibulky nebo bílé části pórku, najemno20 g oddenku zázvoru, najemno2 žloutky100 g strouhankyčerstvě mletý černý pepř1/2 čajové lžičky mletého badyánu1 chilli paprička, bez jadřince a semínek2 lžíce sekaného koriandru (v nouzi petrželky)limetková/citrónová šťáva2 lžíce sójové omáčky6 lžíc oleje
Příloha: okurkový salát ze dvou salátových okurek
Postup přípravy:Čočku povaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme a rozmixujeme.Jarní cibulku (nebo přiměřený kousek pórku) omyjeme a očistíme, zázvor oloupeme a obojí najemno nakrájíme.Z čočky zázvoru, žloutků, poloviny cibulky, pepře, badyánu zpracujeme vláčnou hmotu.Na teflonové pánvi rozpálíme čtyři lžíce oleje.Z čočkové hmoty uděláme asi šestnáct placiček, které opečeme během tři minut na každé straně dozlatova.Podáváme s okurkovým salátem posypaným koriandrem/petrželkou. Příprava okurkového salátu.Chilli důkladně zbavené jádřince se semínkami nakrájíme na kostičky a spolu se zbylou cibulkou, limetovou/citrónovou šťávou a sójovou omáčkou smícháme se 2 lžícemi oleje.Okurky nakrájíme na plátky a přelijeme zálivkou.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME