Ruský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, ruská kuchyně)
Suroviny pro 6-8 osob:
200 g fazolí, předem namočené400 g hovězího masa, nakrájeného na kousky60 g másla2 cibule, nadrobno2 mrkve, na kostičky2 bílé ředkve, na kolečka100 g vlasových nudlí150 ml smetany1 žlouteksůlkopr, jemně nakrájený
Příloha: chléb
Postup přípravy:
Přebrané, propláchnuté a namočené fazole uvaříme do měkka. Opláchnuté maso nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka.Na másle osmahneme cibuli a zeleninu (mrkev a ředkev) a přidáme ji do hrnce k masu a spolu ještě vaříme až je zelenina chrupavá a maso měkké.Mezitím zvlášť ve slané vodě uvaříme nudle, scedíme je a vložíme také do hrnce k zelenině a masu.Ještě přidáme uvařené fazole a ve smetaně rozšlehaný žloutek, již nevaříme, jen posypeme nakrájeným koprem.Pokrm má charakter vydatné husté polévky.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME