Normandský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, francouzská kuchyně)
Suroviny pro 6-8 osob:
250 g fazolí, předem namočené250 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na kousky2 lžíce sádla2 cibule, na kolečka300 g kořenové zeleniny, očistěné a nakrájené1 pórek, na kolečka4 brambory, oloupané, na kostkyvývar z uzeného masa200 ml bílého vína4 stroužky česneku, rozetřené ze solísůlbylinky: snítka saturejky, yzopu, tymiánu, estragonu1 bobkový listpetrželka, jemně rozsekaná
Příloha: chléb
Postup přípravy:
Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme doměkka.Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, kostky brambor, zalijeme vývarem a vínem, doplníme kořením a uvaříme doměkka. Koření z polévky vyjmeme, přidáme česnek utřený se solí, uvařené fazole a nakrájené uzené maso.Posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme jako velmi sytý pokrm s chlebem.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME