Holandský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, holandská kuchyně)
Suroviny pro 6-8 osob:
200 g fazolí, předem namočené300 g pečeného bůčku, nakrájený1 cibule, na kolečka2 mrkve, očistěná na kostičky1 menší pórek, na kolečka300 g brambor, oloupaných, na kostky150 g zelených fazolek, překrájených1 bobkový list6 zrnek černého pepře6 zrnek nového kořenísůlsaturejka, jemně nasekaná
Příloha: chléb
Postup přípravy:
Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme doměkka.Na sádle z vypečeného masa osmahneme kolečka cibule.Přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, pórek), koření, sůl, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.Doplníme zvlášť uvařenými fazolemi, zředíme podle potřeby horkou vodou.Nakonec s fazolemi prohřejeme na kousky nakrájené maso.Posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme jako velmi sytý pokrm s chlebem.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME