Holandský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, holandská kuchyně)

Suroviny pro 6-8 osob:
  • 200 g fazolí, předem namočené
  • 300 g pečeného bůčku, nakrájený
  • 1 cibule, na kolečka
  • 2 mrkve, očistěná na kostičky
  • 1 menší pórek, na kolečka
  • 300 g brambor, oloupaných, na kostky
  • 150 g zelených fazolek, překrájených
  • 1 bobkový list
  • 6 zrnek černého pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • sůl
  • saturejka, jemně nasekaná
    Příloha: chléb


    Postup přípravy:
  • Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme doměkka.
  • Na sádle z vypečeného masa osmahneme kolečka cibule.
  • Přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, pórek), koření, sůl, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
  • Doplníme zvlášť uvařenými fazolemi, zředíme podle potřeby horkou vodou.
  • Nakonec s fazolemi prohřejeme na kousky nakrájené maso.
  • Posypeme jemně nakrájenou petrželkou a podáváme jako velmi sytý pokrm s chlebem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]