Jamieho kořeněná cizrna
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", strana 40, Spektrum Grafik, a.s. Bánská Bystrice,2003, vegetariánská kuchyně)
Podle Jamieho se jedná o další neuvěřitelně jednoduchý recept na vyloženě božský pokrm, který si prý stoprocentně zamilujeme. Takto připravenou směs používá natřenou na tenké pizzové těsto a pak opečené na pánvi takřka dočerna. Může být vynikající náplní také do tortily.
Suroviny pro 6 porcí:
  • 170 g sušené cizrny, předem namočené a doměkka uvařené
  • špetka drceného kmínu
  • 1-2 sušené feferonky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • olivový panenský olej

    Postup přípravy:
  • Uvařenou cizrnu důkladně rozmačkáme, přidáme rozdrcený mín a rozlučené feferonky.
  • Přimícháme prolisovaný česnek a šťávu z jednoho citrónu, aby měl pokrm břink.
  • Nakonec přidáme prolisovaný olivový olej, aby se výsledná chuť trochu zjemnila.

    Poznámka DDK:
    Sušená cizrna
    - je již u nás běžně k sehnání v prodejnách zdravé výživy a v lepších obchodech, které pečují o zákazníky. Na některých profejnách je k dostání již uvařená cizrna v konzervě. Pokud ji seženeme, tak do tohoto pokrmu přijde 400 g této konzervované cizrny.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]