Jamieho kořeněná cizrna
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice se vrací", strana 40, Spektrum Grafik, a.s. Bánská Bystrice,2003, vegetariánská kuchyně)Podle Jamieho se jedná o další neuvěřitelně jednoduchý recept na vyloženě božský pokrm, který si prý stoprocentně zamilujeme. Takto připravenou směs používá natřenou na tenké pizzové těsto a pak opečené na pánvi takřka dočerna. Může být vynikající náplní také do tortily.
Suroviny pro 6 porcí:170 g sušené cizrny, předem namočené a doměkka uvařenéšpetka drceného kmínu1-2 sušené feferonky1 stroužek česnekušťáva z 1 citrónusůl a čerstvě umletý pepřolivový panenský olej
Postup přípravy:Uvařenou cizrnu důkladně rozmačkáme, přidáme rozdrcený mín a rozlučené feferonky.Přimícháme prolisovaný česnek a šťávu z jednoho citrónu, aby měl pokrm břink.Nakonec přidáme prolisovaný olivový olej, aby se výsledná chuť trochu zjemnila.
Poznámka DDK:
Sušená cizrna - je již u nás běžně k sehnání v prodejnách zdravé výživy a v lepších obchodech, které pečují o zákazníky. Na některých profejnách je k dostání již uvařená cizrna v konzervě. Pokud ji seženeme, tak do tohoto pokrmu přijde 400 g této konzervované cizrny.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME