Pečená cizrna - Chickpea Roast
(Linda McCartney: "World´s of Vegetarian Cooking", strana 87, Nakladatelství Little, Brown Company, indická kuchyně, 1998)

Suroviny:
  • 4 větší bulvy celeru, na malé kousky
  • 225 g květáku, rozděleného na růžičky
  • 400 g cizrny zavařené nebo předem uvařené
  • 1 zelená paprika, bez semínek a na malé kousky
  • 15 g dohněda opečených kousků chleba
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce koření kari (curry) nebo pasty
  • 1 velké vejce

    Postup přípravy:
  • Celer a květák uvaříme v páře během 6 - 7 minut.
  • Ve velké míse nahrubo rozmačkáme doměkka uvařenou cizrnu a přidáme k ní veškerou zeleninu.
  • Ještě vmícháme kostičky opraženého chleba, přidáme sójovou omáčku a kari koření; vše podle chuti a směs spojíme vajíčkem.
  • Hmotu umístíme na tukem namazaný plech (23 x 12.5 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 180°C (plyn na stupni 4) po dobu 45 - 50 minut.
  • Plech s cizrnovou pečínkou vyjmeme, položíme na rošt a nejméně 20 minut ponecháme chládnout.
  • Nakrájíme velmi ostrým nožem jednotlivé porce a podáváme.

    Poznámka DDK:
    Tento pokrm byl inspirován autorčinou (L. M. C.) oblibou indických jídel. Velmi se hodí k "sambalu" s curry (karí) omáčkou.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]