Brambory s cizrnou
(Od Pavla Svobody, dlouholetého přítele ze Zlína, 2002, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g cizrny
  • 1,5 l vody na vaření cizrny
  • 600 g brambor
  • 2 lžičky soli
  • koření: 2 ks hřebíčku, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička kurkumy, 1 lžička kari, 3 ks bobkového listu
  • 5 lžíc oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy

    Postup přípravy:
  • Cizrnu namočíme přes noc do vody.
  • Potom ji uvaříme s bobkovým listem; správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty.
  • Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut.
  • Přidáme měkkou cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z jejího vaření.
  • Osolíme a povaříme brambory do měkka smícháme s cizrnou a dochutíme citrónovou šťávou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]