Hrachovec
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 21, Zemědělské nakladatelství "Brázda", 1993, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 100 g hrachu
  • 100 g krupek
  • 200 g pečeného nebo vařeného masa
  • sůl
  • 1-2 stroužky česneku
  • majoránka
  • 30 g tuku
  • tuk na vymazání
  • strouhanka na vysypání plechu

  • Příloha: chléb

    Postup přípravy:
  • Přebraný, propláchnutý a předem namočený hrách uvaříme doměkka.
  • Krupky propláchneme a také uvaříme doměkka.
  • Částečně prochladlý hrách a krupky spolu s drobně nakrájeným masem promícháme.
  • Ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou.
  • Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou.
  • Pokapeme rozpuštěným tukem a v předehřáté troubě zapečeme.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]