Hrachovec
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 21, Zemědělské nakladatelství "Brázda", 1993, česká kuchyně)
Suroviny:
100 g hrachu100 g krupek200 g pečeného nebo vařeného masasůl1-2 stroužky česnekumajoránka30 g tukutuk na vymazánístrouhanka na vysypání plechu
Příloha: chléb
Postup přípravy:Přebraný, propláchnutý a předem namočený hrách uvaříme doměkka.Krupky propláchneme a také uvaříme doměkka. Částečně prochladlý hrách a krupky spolu s drobně nakrájeným masem promícháme.Ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou.Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou.Pokapeme rozpuštěným tukem a v předehřáté troubě zapečeme.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME