Bretaňské fazole
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 19, Zemědělské nakladatelství "Brázda", francouzská kuchyně, 1993)
Suroviny:300 g fazolí1 cibule40 g tuku40 g hladké mouky50 g rajčatového protlaku1-2 stroužky česnekupepřsůlcukr a ocet podle chuti
Příloha:
Postup přípravy:Fazole předem namočíme a pak uvaříme v nové vodě doměkka.Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vývarem z fazolí. Přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a dobře povaříme.Do zahuštěné omáčky přidáme uvařené fazole, česnek utřený se solí, pepř, špetku cukru.Nakonec omáčku okyselíme octem a ještě prohřejeme.Podáváme s opečenou uzeninou a zeleninovým salátem.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME