Bretaňské fazole
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 19, Zemědělské nakladatelství "Brázda", francouzská kuchyně, 1993)

Suroviny:
  • 300 g fazolí
  • 1 cibule
  • 40 g tuku
  • 40 g hladké mouky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1-2 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • cukr a ocet podle chuti
    Příloha:

    Postup přípravy:
  • Fazole předem namočíme a pak uvaříme v nové vodě doměkka.
  • Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme vývarem z fazolí.
  • Přidáme rajčatový protlak, rozšleháme a dobře povaříme.
  • Do zahuštěné omáčky přidáme uvařené fazole, česnek utřený se solí, pepř, špetku cukru.
  • Nakonec omáčku okyselíme octem a ještě prohřejeme.
  • Podáváme s opečenou uzeninou a zeleninovým salátem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]